• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 8 ψημένα μίνι κρουασάν
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 αβγά
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. μπάτζος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο φρέσκο βασιλικό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρουασάν με αλμυρή γέμιση στραπατσάδα

    Το κρουασάν με αλμυρή γέμιση στραπατσάδα είναι εύκολο και μπορούμε να το απολαύσουμε ως πρωινό. Μας συνοδεύει στην βόλτα, την εργασία ή στο πικνίκ. 

    Για να φτιάξουμε την αλμυρή γέμιση για τα κρουασάν, βάζουμε πρώτα τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά, και την αφήνουμε για 6-7 λεπτά να μαραθεί. Προσθέτουμε το βασιλικό.

    Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε την στραπατσάδα όσο ψήνεται, για να σπάσει σε κομμάτια. Τέλος, προσθέτουμε τα τυριά σε καρεδάκια και τα αφήνουμε για 4-5΄ να λιώσουν ελαφρά και να σταθεροποιηθεί το αυγό. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Ανοίγουμε τα ψημένα κρουασάν στη μέση και τα γεμίζουμε με τον καγιανά. Το κρουασάν με αλμυρή γέμιση είναι έτοιμο. Απολαύστε το!

    Δείτε παρακάτω το video της συνταγής.

    https://www.youtube.com/watch?v=eXUw5Ukkzl8

    Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να γεμίσετε το κρουασάν με αλμυρή γέμιση με την κλασική συνταγή Στραπατσάδα (καγιανάς) ή με την Στραπατσάδα µε ντοµάτα και λαχανικά. Πρέπει να γνωρίζετε πως η στραπατσάδα ή καγιανάς είναι ένα θρεπτικό πιάτο με αυγό. Δοκιμάστε το στο πρωϊνό σας και σε συνδυασμό με τα λαχανικά θα απογειώσει την γεύση σας!

    Αν σας άρεσουν αυτά τα αλμυρά κρουασάν, φτιάξτε και την παρακάτω τέλεια συνταγή για γεμιστά κρουασανάκια

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×