Αν λατρεύετε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια αλλά τα θέλετε πιο υγιεινά και ελαφρά, ακολουθήστε αυτή τη συνταγή με τα super foods και θα με θυμηθείτε! Όσοι κάνετε...

Αν λατρεύετε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια αλλά τα θέλετε πιο υγιεινά και ελαφρά, ακολουθήστε αυτή τη συνταγή με τα super foods και θα με θυμηθείτε! Όσοι κάνετε διατροφή, θα τα λατρέψετε. Τα μπιφτέκια λόγω των λαχανικών που μπαίνουν στον κιμά, γίνονται πολύ αφράτα και ζουμερά. Η βρώμη σας βοηθάει ώστε να πλάσετε τα μπιφτέκια εύκολα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
109

Για τα μπιφτέκια super food με λαχανικά και πουρέ λαχανικών

  • 1 kg μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 κολοκυθάκια τρυφερά
  • 2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη
  • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Πουρές λαχανικών
  • Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα μπιφτέκια

    Πρώτα θα τρίψουμε τα λαχανικά.

    Σε ψιλό τρίφτη, τρίβουμε το καρότο και το κολοκύθι.

    Σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα.

    Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές στο blender.

    Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι.

    Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά, ντομάτα, κρεμμύδι, κολοκύθι, καρότο, πιπεριά.

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις νιφάδες βρώμης.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα μπιφτέκια.

    Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά με τα λαχανικά, μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα.

    Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Εναλλακτικά, ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, τοποθετώντας τα πάνω σε σχάρα, μέσα σε ένα ταψάκι.

    Ψήνουμε για 15 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.

    Τα μπιφτέκια είναι ψημένα, όταν μετά το χρόνο ψησίματος, τρυπήσουμε το κέντρο τους και το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο.

    Μπορείτε να πλάσετε πολλά μπιφτέκια και να τα διατηρήσετε στη κατάψυξη καλά τυλιγμένα.

    Δείτε όλα τα μυστικά για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.

    Δείτε όλα τα μυστικά μου για τέλεια μπιφτέκια εδώ!

    Τα μυστικά
    μυστικά για αφράτα μπιφτέκια
    Διαφήμιση

    Εσύ με τι πουρέ συνοδεύεις τα μπιφτέκια σου;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται