Θεϊκή σοκολατόπιτα με μπισκότα όρεο! Ένα θα σας πω, δεν θα μείνει ψίχουλο.

Θεϊκή σοκολατόπιτα με μπισκότα όρεο! Ένα θα σας πω, δεν θα μείνει ψίχουλο.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
35

Για τη σοκολατόπιτα με μπισκότα

  • 65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ. κακάο άγλυκο
  • 150 γρ. μπισκότα γεμιστά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. σοκολάτα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κομμάτι/ια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
  • 2 βανίλιες
  • 4 μεγάλα αυγά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Λαδόκολλα στο ταψί

    Προετοιμασία

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

    Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 30 εκατοστών.

    Τσαλακώνουμε τη λαδόκολλα και τη βρέχουμε.

    Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.

    Το αλείφουμε με πινέλο με ελάχιστο βούτυρο.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.

    Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.

    Για τη σοκολατόπιτα

    Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα.

    Με μίξερ χειρός χτυπάμε 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 4 λεπτά σε δυνατή.

    Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.

    Ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα.

    Ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε το μείγμα στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

    Ψήνουμε για 15 λεπτά.

    Ξεφορμάρουμε μαζί με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

    Όταν βγάζουμε την σοκολατόπιτα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στο κέντρο, σχεδόν υγρή!

    Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα χλιαρή με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται