Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 30 εκατοστών.
Τσαλακώνουμε τη λαδόκολλα και τη βρέχουμε.
Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
Το αλείφουμε με πινέλο με ελάχιστο βούτυρο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
Για τη σοκολατόπιτα
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 4 λεπτά σε δυνατή.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα.
Ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε μαζί με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Όταν βγάζουμε την σοκολατόπιτα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στο κέντρο, σχεδόν υγρή!
Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα χλιαρή με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.