Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μικρή κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι.
Από την ώρα που θα πάρει βράση το σιρόπι με πορτοκάλι δεν ξανά ανακατεύουμε και βράζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την σουλτάνα
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ταψί 32εκ.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το γιαούρτι και χτυπάμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Διαλύουμε το baking powder στο χυμό και το προσθέτουμε στην κρέμα.
Τέλος, προσθέτουμε την κανέλα, τις σταφίδες και ανακατεύουμε τα υλικά.
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας.
Ένα ένα φύλλο το βουτάμε στην κρέμα με γιαούρτι, να βραχεί και το στρώνουμε ακανόνιστα στο καλά βουτυρωμένο ταψί.
Ενδιάμεσα ρίχνουμε κουταλιές από μαρμελάδα πορτοκάλι.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα υλικά, ισιώνουμε την επιφάνεια.
Με όσο υγρό έχει περισσέψει περιχύνουμε το γλυκό.
Πασπαλίζουμε το γλυκό με φιλέ αμυγδάλου και τη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 40 λεπτά περίπου, ώστε να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
Όπως βγάζουμε καυτό το γλυκό από το φούρνο, τρυπάμε την επιφάνεια και λίγο λίγο την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.
Η σουλτάνα είναι ένα δροσερό γλυκό που μπορείς να το τρως όλες τις ώρες.