Ένα ιδιαίτερο πιάτο γι’ αυτούς που αγαπούν την καρμπονάρα, αλλά πολύ πιο ελαφριά από τη γνωστή σε όλους μας συνταγή.

Ένα ιδιαίτερο πιάτο γι’ αυτούς που αγαπούν την καρμπονάρα, αλλά πολύ πιο ελαφριά από τη γνωστή σε όλους μας συνταγή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
29

Για την καρμπονάρα με αγκινάρες

  • 500 γρ. ταλιολίνι (ή σπαγγέτι)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 6 αγκινάρες (κατεψυγμένες) κομμένες στα τέσσερα
  • 4 φέτ. ζαμπόν (βραστό) κομμένες σε λωρίδες
  • 3 αυγά βιολογικά
  • 1 φλ. παρμεζάνα ρετζιάνο τριμμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθος (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καρμπονάρα με αγκινάρες

    Για την πεντανόστιμη καρμπονάρα με αγκινάρες, ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει.

    Στο μεταξύ, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄.

    Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 2΄-3΄.

    Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό απ’ αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά.

    Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5΄, ώσπου να πιούν τα υγρά τους.

    Τότε προσθέτουμε το ζαμπόν σε λωρίδες.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Με τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες. Σβήνουμε τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά.

    Εάν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε τον άνηθο.

    Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με έξτρα παρμεζάνα.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται