Καρμπονάρα με αγκινάρες
Για την πεντανόστιμη καρμπονάρα με αγκινάρες, ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Στο μεταξύ, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό απ’ αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5΄, ώσπου να πιούν τα υγρά τους.
Τότε προσθέτουμε το ζαμπόν σε λωρίδες.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Με τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες. Σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά.
Εάν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε τον άνηθο.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με έξτρα παρμεζάνα.