Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το μισό αλεύρι (1 φλ.) με το αλάτι. Σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε τα κυβάκια κρύο βούτυρο σταδιακά λίγα λίγα.
Όταν έχουμε ρίξει όλο το βούτυρο, δυναμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα κι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο 1 και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ίσα που να αναμιχθεί.
Τέλος, ρίχνουμε το παγωμένο νερό και δουλεύουμε ελάχιστα, ίσα που να ενσωματωθούν τα υλικά.
Κάνουμε πλακέ τη ζύμη, πατώντας την ανάμεσα στις παλάμες. Ραπάρουμε με μεμβράνη και τη ξεκουράζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Είναι ιδανική για γλυκιά κι αλμυρή τάρτα.