Πολίτικα σιμίτια, της Στέλλας Βαξεβάνη

Πολίτικα σιμίτια, της Στέλλας Βαξεβάνη

Υλικά

10 γρ. ξερή μαγιά,
250 μλ. χλιαρό νερό,
30 γρ. ζάχαρη,
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 μεγάλο αυγό,
30 μλ. ελαιόλαδο,
100 μλ. χλιαρό γάλα,
1 κουτ. γλ. αλάτι

Για την Επικάλυψη:
1 + 1/2 κούπα σουσάμι,
1/3 κούπας πετιμέζι, αραιωμένο σε 1/4 κούπας νερό


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε με τον γάντζο αρχικά, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα κι έπειτα σε δυνατή, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

Αφήνουμε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ σκεπασμένη σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και καβουρντίζουμε το σουσάμι να πάρει χρώμα.

Αραιώνουμε το πετιμέζι με το νερό σε ένα μπολ.
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, πλάθουμε κορδόνια και ανά δύο τα τυλίγουμε. Κλείνουμε σε κουλούρι και τα βουτάμε στο πετιμέζι κι έπειτα στο σουσάμι.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι τα κουλούρια να πάρουν χρώμα.