Εκτέλεση
Για τη νηστίσιμη πάστα φλώρα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη στέβια, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα) μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Έπειτα τη χωρίζουμε. Παίρνουμε τα 2/3 της και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Εδώ σας έχω τέλεια συνταγή για εύκολη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.
Δείτε εδώ όλες τις συνταγές μου, για να φτιάξετε με τα χεράκια σας τις ωραιότερες σπιτικές μαρμελάδες. Επίσης, εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές για τα ωραιότερα νηστίσιμα γλυκά.