• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
13
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψλοκομμένη
  • 1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα
  • 400 γραμ. ρύζι για πιλάφι
  • 800 γραμ. ζωμός ζεστός κότας
  • 1 φλ. αρακά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρύζι με λαχανικά και κιτρινόριζα

    Ρύζι με λαχανικά και κιτρινόριζα

    Ένα απολαυστικό πλήρες γεύμα που μπορείτε να το κάνετε και στο γουόκ. Σερβίρετε και σαν συνοδευτικό σε κοτόπουλο.

    Για το ρύζι με λαχανικά στο τηγάνι

    • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι.
    • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄.
    • Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί.
    • Προσθέτουμε την κιτρινόριζα, το ζωμό ή νερό.
    • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 20΄.
    • Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τον αρακά και το μαϊντανό.
    • Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, το φαγητό είναι έτοιμο.

    Μοναδικό συνοδευτικό το ρύζι με λαχανικά στο γουόκ, όπως βέβαια και το παρακάτω

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Κάτι μαγειρεύεται