Μακροστενη φορμα κεικ

Μακροστενη φορμα κεικ

Η μακροστενη φορμα για κεικ είναι αγαπημένο σκεύος στην κουζίνα μας.

Η αυτονόητη χρήση της είναι να φτιάξουμε δηλαδή τέλεια, αφράτα και μυρωδάτα κέικ. Όμως, την μακροστενη φορμα για κεικ μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε παρασκευές που πράγματι θα σας εκπλήξουν. Είναι συνήθως φτιαγμένες από μέταλλο με αντικολλητική επίστρωση.  Ο λόγος, είναι για να μην κολλάει το περιεχόμενό τους, αλλά στην αγορά θα βρείτε και μακρόστενες φόρμες για κέικ από σιλικόνη ή κεραμικό.

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο απλά. Κέικ απλό, κέικ βανίλιας, κέικ σοκολάτας, κέικ ανάμεικτο, κέικ λεμόνι και όχι μόνο. Κέικ πορτοκάλι, κέικ μπανάνα, κέικ με κομμάτια σοκολάτας και πραγματικά ο κατάλογος με τα γλυκά κέικ μπορεί να συνεχιστεί επ άπειρο. Η μακρόστενη φόρμα για κέικ είναι πραγματικά ιδανική. Το σχήμα της επιτρέπει στο κέικ να ψηθεί εύκολα, να φουσκώσει τέλεια και όταν κρυώσει να μπορεί να κοπεί και να σερβιριστεί σε ωραίες φέτες.

Κέικ αλμυρά

Εννοείται ότι η μακρόστενη φόρμα για κέικ είναι κατάλληλη και για τα αλμυρά κέικ. Ψήνονται ιδανικά και παίρνουν το μοναδικό μακρόστενο σχήμα που κάνουν το σερβίρισμα ακόμα πιο απολαυστικό και ευχάριστο.

Κορμούς ψυγείου, μωσαϊκά και άλλα γλυκά ψυγείου.

Η μακρόστενη φόρμα για κέικ δίνει το ιδανικό σχήμα και για τους κορμούς σας αφού μπορείτε να δώσετε εύκολα σχήμα χωρίς να ταλαιπωρηθείτε με το τύλιγμα τους στις λαδόκολλες.

Παγωτό στη μακροστενη φορμα για κεικ

Ναι παγωτό. Βάζετε αφού φτιάξετε το μείγμα για το παγωτό σας στη μακροστενη φορμα για κεικ και αφού παγώσει καλά, το αναποδογυρίζετε σε έναν δίσκο, κόβετε και σερβίρετε. Ιδανική συνταγή να δοκιμάσετε να σερβίρετε με αυτόν τον τρόπο, το παγωτό τιραμισού.

Διάφορα είδη πατέ. Μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, το πατέ σας και θα μαγειρευτεί σωστά αλλά και θα γίνει και ευπαρουσίαστο για το τραπέζι σας.

Τερίνες

Αν θέλετε μπορειτε να δοκιμάσετε ένα φανταστικό ορεκτικό, μια διαφορετική τυροσαλάτα.  Σερβίρεται και σε μπουφέ, φτιάξτε την τερίνα με πιπεριές Φλωρίνης μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Ψωμί στη μακροστενη φορμα για κεικ

Ιδανικό μέγεθος για μια φραντζόλα ψωμί. Ψήνεται όμορφα, φουσκώνει και παίρνει το τέλειο σχήμα φόρμας.

Τέλος, η μακρόστενη φόρμα για κέικ μπορεί να σας λύσει τα χέρια και στην περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε ένα ρολό κιμά. Ιδιαίτερα έξυπνη τεχνική στην περίπτωση που θέλετε να βάλετε κάποιες στρώσεις στο ρολό. Για παράδειγμα, στο γεμιστό ρολό κιμά σε στρώμα πατάτας, όπου μέσα στη φόρμα κρατιούνται τα υλικά και όλες οι στρώσεις στη θέση τους.