Ιδέες για καλοκαιρινά σνακ στην παραλία

Η αγαπημένη δραστηριότητα όλων το καλοκαίρι είναι φυσικά το μπάνιο στη θάλασσα! Με τον ήλιο, το κολύμπι και τα καλοκαιρινά σπορ θα χρειαστείτε κάτι ελαφρύ για να σας τονώσει και να σας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια μέχρι το γεύμα σας! Εδώ θα βρείτε ιδέες για καλοκαιρινά σνακ στην παραλία, για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Μην ξεχνάτε η “θάλασσα ανοίγει την όρεξη”!

Αρχικά καλό θα είναι να εφοδιαστείτε με ένα φορητό ψυγείο και όλα τα απαραίτητα για να κάνετε την παραμονή σας στη θάλασσα άνετη. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα μετά από μία ολόκληρη μέρα στη θάλασσα να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα από την παραλία! Εγώ τουλάχιστον, αυτό το θεωρώ ευλογία!

Μαζί με τα σνακ δεν πρέπει να ξεχνάτε το νερό και διάφορους χυμούς για ενυδάτωση και ενέργεια. Τα φρούτα εποχής, όπως το πεπόνι και το καρπούζι εάν κοπούν σε φέτες και τοποθετηθούν σε ένα κουτάκια φαγητού, μπορούν να δροσίσουν όλη την παρέα!

Τα λαχανικά, όπως τα τοματίνια, τα αγγουράκι, οι ελιές και τα καρότα είναι από τα πιο υγιεινά σνακ στον κόσμο.

Αν έχετε οργανωθεί από την προηγούμενη μέρα και έχετε χρόνο να προετοιμάσετε τα σνακ σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα σωρό λιχουδιές!

Κριτσίνια χαρουπάλευρου: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Τα πιο γευστικά και τραγανά κριτσίνια χαρουπιού! Υγιεινά και χορταστικά, δε θα σας απογοητεύσουν. Είναι πεντανόστιμα ακόμα και σκέτα! Και αφού θα είστε στην παραλία, μη δώσετε καμία σημασία στα ψίχουλα!

Σαντουιτσάκια με αγγούρι: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Η καλύτερη λύση για ένα ελαφρύ γεύμα στην παραλία! Τα σαντουιτσάκια με αγγούρι θα σας δροσίσουν και θα σας “κρατήσουν”.

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Εύκολο, vegan και υγιεινό σνακ για τα παιδιά και όχι μόνο! Οι μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, βρώμη και μέλι, αλλά χωρίς ζάχαρη θα σας κάνουν παρέα όλη μέρα στην παραλία!

Τσιπς γλυκοπατάτας: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Με κάθε κρατς και απόλαυση! Αυτά τα τραγανά τσιπς γλυκοπατάτας είναι το πιο οικονομικό και το πιο νόστιμο σνακ που θα μπορούσατε να φτιάξετε! Αφού τις πετάτε τις φλούδες..

Παστέλι: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Εάν θέλετε γλυκό στην παραλία, η ιδανικότερη λύση είναι το παστέλι! Ελαφρύ και υγιεινό σνακ, που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.

Γλυκά κριτσίνια σφολιάτας: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Για τους λάτρεις της σφολιάτας, αυτό το πεντανόστιμο σνακ είναι ότι πρέπει! Δίνει ενέργεια και σας γλυκαίνει για την υπόλοιπη μέρα σας στην παραλία.

Τριφτόπιτα με τυριά: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Ας λέγεται τριφτόπιτα, στην πραγματικότητα είναι αλμυρά μπισκότα για όλες τις ώρες. Μικρά και χορταστικά σνακ που δε θα αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν!

Φυσικά το πιο βασικό μετά από μία όμορφη μέρα στην παραλία, είναι να αφήσετε το μέρος που σας φιλοξένησε, όπως το βρήκατε! Φεύγοντας δηλαδή από την παραλία, μαζέψτε και το παραμικρό σκουπιδάκι που μπορεί να σας ξέφυγε και αφήστε την όμορφη αμμουδιά πεντακάθαρη.

Να θυμάστε πάντα ότι εμείς δείχνουμε στα παιδιά μας πως θα συμπεριφέρονται στο περιβάλλον. Αυτή η ενέργεια είναι καλό να γίνει μαζί με τα παιδιά σας σαν παιχνίδι στο τέλος της ημέρας, ώστε να τους γίνει συνήθεια.
https://www.argiro.gr/2019/07/idees-gia-kalokairina-snak-stin-paralia/