Μία φόρμα κέικ μπορεί να μεταμορφώσει ένα γλυκό έδεσμα εμφανισιακά και να του δώσει περισσότερο ενδιαφέρον, στιλ και να στολίσει όμορφα το τραπέζι σας.
Και φόρμες για κέικ υπάρχουν πολλές! Η παλιά παραδοσιακή μεταλλική στρογγυλή φόρμα με την τρύπα στη μέση αλλά και σε μακρόστενη φόρμα όπως και οι πιο νεόφερτες για κέικ. Σε διάφορα σχήματα, μεγέθη, χρώματα και σχέδια θα βρείτε πολλές. Φόρμα με κεραμική επίστρωση ή χωρίς και κάθε λογής φόρμες σε νέα απίθανα σχέδια! Για το επόμενο μυρωδάτο βρείτε ποια είναι η καλύτερη φόρμα για κέικ.
Ποια όμως είναι η καλύτερη;
Η απάντηση είναι απλή. Έχει να κάνει με τις συνήθειες του καθενός, το μέγεθος και το είδος του γλυκού που θέλει να φτιάξει. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι τον τρόπο που χρησιμοποιείται η κάθε φόρμα. Καθώς διαφορετική φόρμα σημαίνει διαφορετικό ψήσιμο!
Έτσι για την κλασική μεταλλική στρογγυλή αντικολλητική φόρμα, απαιτείται βουτύρωμα και αλεύρωμα πριν τοποθετήσετε το μείγμα. Η τρύπα στη μέση βοηθάει το ομοιόμορφο ψήσιμο καθώς περνάει ο ζεστός αέρας από μέσα και φουσκώνει το γλυκό όμορφα! Είναι ελαφριά και εσωτερικά συνήθως έχει αντικολλητική επίστρωση.
Σε μεταλλικές αντικολλητικές φόρμες υπάρχουν στην αγορά σε διάφορα σχήματα, στρογγυλά, τετράγωνα, ή και μακρόστενα. Οι στρογγυλές και οι τετράγωνες φόρμες είναι ιδανικές για παντεσπάνια και πλήθος γλυκών ενώ αν επιλέξετε να ψήσετε την παρασκευή σας σε μακρόστενη φόρμα, σας δίνεται η δυνατότητα να ψήσετε περισσότερα από ένα ταυτόχρονα.
Έτσι, αν θέλετε να ψήσετε ταυτόχρονα δύο παρασκευές σε μακρόστενη φόρμα για κέικ, απλώς τοποθετείτε στην σχάρα 2 μακρόστενες φόρμες, με απόσταση μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε τη φόρμα του κέικ πριν τη χρήση. Αν θέλετε δε να βγει αψεγάδιαστο από τη φόρμα του, τότε μπορείτε να βουτυρώσετε και στη συνέχεια να στρώσετε ένα κομμάτι λαδόκολλας.