
Η Καθαρά Δευτέρα στην Ελλάδα έχει τα δικά της γευστικά έθιμα. Το μενού της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο από παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα που έχουν την τιμητική τους τη συγκεκριμένη μέρα. Ο...
Η Καθαρά Δευτέρα στην Ελλάδα έχει τα δικά της γευστικά έθιμα. Το μενού της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο από παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα που έχουν την τιμητική τους τη συγκεκριμένη μέρα. Ο...
Για τα μύδια πιλάφι Θα χρειαστούμε ένα κιλό φρέσκα μαύρα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμένα. Δείτε πως να τα καθαρίσετε...
ΜαγείρεψεΟι σουπιές στιφάδο με κρεμμύδια και κόκκινη σάλτσα, είναι από τα αγαπημένα φαγητά της νηστείας και μη. Σε πολλές περιοχές παραλείπουν τη...
ΜαγείρεψεΧταπόδι στιφάδο στο φούρνο με πατάτες μελωμένες. Μια συνταγή που μοσχοβολάει παράδοση και η γεύση της δεν υπάρχει! Να το φτιάχνετε...
ΜαγείρεψεΝτολμαδάκια γιαλαντζί πολίτικα με γεύση και νοστιμιά που δεν έχει προηγούμενο. Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί πολίτικα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά...
ΜαγείρεψεΓια τις σουπιές με σπανάκι πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις στραγγίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε το μελάνι τους...
ΜαγείρεψεΓια το νηστίσιμο καλαμάρι γεμιστό με κινόα και σπανάκι, σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια...
ΜαγείρεψεΓια το εύκολο μυδοπίλαφο με ούζο, καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια. Δείτε πως να τα καθαρίσετε σωστά και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Τα τρίβουμε...
ΜαγείρεψεΓια το χταποδι κρασάτο στην κατσαρολα!Ζεσταίνουμε το λαδι σε κατσαρολα και προσθέτουμε τα κρεμμυδια.Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30' μέχρι...
ΜαγείρεψεΥπέροχη μαγιονέζα χωρίς αυγό Η μαγιονέζα παρόλο που μας ήρθε από τη γαλλική κουζίνα, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας...
ΜαγείρεψεVegan μαγιονέζα αβοκάντο, Αν αναρωτιέστε και ψάχνετε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο στην κουζίνα, δοκιμάστε αυτή τη vegan...
ΜαγείρεψεΧαλβάς σιμιγδαλένιος με μελί Για να γίνει ο χαλβάς δίχρωμος σιμιγδαλένιος με μέλι και χωρίς ζάχαρη, προτιμάμε ηλιέλαιο, ελαιόλαδο ή βούτυρο κρυάδας....
ΜαγείρεψεΓια το φρικασέ νηστίσιμο καθαρίζουμε πρώτα και κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς, τις σουπιές, το καλαμάρι ή το χταπόδι. Ζεσταίνουμε το...
ΜαγείρεψεΓια να κάνουμε τα καλαμάρια γεμιστά, ψιλοκόβουμε πρώτα τα πλοκάμια του καλαμαριού. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και πρόσθετουμε το σκόρδο. Αφήνουμε για...
ΜαγείρεψεΚαλαµάρι µε πράσο και ντοµάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μαγειρέψτε το καλαμάρι με λαχανικά και απολαύστε τη νηστεία!
ΜαγείρεψεΗ πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για μύδια που σας έχω δώσει ποτέ.
ΜαγείρεψεΓια το ρύζι με θαλασσινά ετοιμάζουμε και καθαρίζουμε πρώτα τα θαλασσινά. Καθαρίζουμε το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι πάνω στις γαρίδες. Τρίβουμε...
ΜαγείρεψεΕτοιμάζουμε πρώτα το ψωμί για τα ψητά μύδια. Το βάζουμε σε μία λαμαρίνα και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε τους ταραμοκεφτέδες βάζοντας λίγο λάδι στο τηγάνι για να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το...
ΜαγείρεψεΟ συνδυασμός του χταποδιού με την αγκινάρα και τον άνηθο, μας δίνει ένα αποτέλεσμα νοστιμότατο!
ΜαγείρεψεΧταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα από την Αργυρώ. Νηστίσιμη ελαφριά και καλοκαιρινή σαλάτα, με χταπόδι και μαυρομάτικα φασόλια, με όλη τη νοστιμιά...
ΜαγείρεψεΓια την απλή και κλασική γρήγορη λαγάνα χωρίς ζύμωμα, ξεπαγώνουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Βρέχουμε την ζύμη με νερό, την...
ΜαγείρεψεΜελιτζανοσαλάτα και χούμους για την Καθαρά Δευτέρα Για την πικάντικη μελιτζανοσαλάτα Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες σε όλες τις πλευρές και τις...
ΜαγείρεψεΗ καλύτερη συνταγή για ρεγκοσαλάτα και υπέροχοι ουζομεζέδες για να τους απολαύσετε με ούζο, τσίπουρο ή κρασί. Στην Πάρο σερβίρουμε την...
ΜαγείρεψεΓια τις πιπεριές τουρσί, πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
ΜαγείρεψεΤουρσί σπιτικό, μπορείς να φτιάξεις με όλα τα φρούτα και τα λαχανικά για να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε βελούδινη φάβα παντρεμένη συγκεντρώνουμε τα υλικά της συνταγής μας. Όσπρια σαν αυτό είναι ιδανικά για τη συνταγή για τη...
ΜαγείρεψεΓια να γίνουν οι βραστοί γίγαντες σαλάτα,Ξεκινάμε με το μούλιασμα σε μπόλικο νερό με σόδα (χρειάζονται το λιγότερο 12...
ΜαγείρεψεΓια τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και σως ταχίνι τα ρεβύθια μπορεί να είναι περίσσευμα από προηγούμενο μαγείρεμα (βρείτε εδώ κ άλλες συνταγές με ότι...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε τα καβούρια γιουβέτσι, τα ζεματάμε πρώτα σε λίγο βραστό νερό για 1-2΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Κρατάμε το νερό...
ΜαγείρεψεΣαρακοστιανά φαγητά Οι καλόγεροι του Μεσαίωνα, λέει ο μύθος, για να ανταπεξέλθουν στις στερήσεις της Σαρακοστής, βάφτιζαν ψάρι...
Περισσότερα