
Κυριακάτικο φαγητό, το “καλό” φαγητό της εβδομάδας Σκέφτομαι συχνά, πόσο πολύ αγαπώ τις Κυριακές. Νομίζω πως πιο πολύ οφείλεται στο ότι η ιδιοσυγκρασία μου αγαπάει τα οικογενειακά μαζώματα....
Κυριακάτικο φαγητό, το “καλό” φαγητό της εβδομάδας Σκέφτομαι συχνά, πόσο πολύ αγαπώ τις Κυριακές. Νομίζω πως πιο πολύ οφείλεται στο ότι η ιδιοσυγκρασία μου αγαπάει τα οικογενειακά μαζώματα....
Κοτόπουλο στο τηγάνι από την Αργυρώ Μια άκρως εορταστική αλλά ταυτόχρονα απλή συνταγή της Αργυρώς για να καταπλήξετε τους πάντες. Φτιάξτε την...
ΜαγείρεψεΣμυρνέικα σουτζουκάκια γεμιστά, Ένα πιάτο γεμάτο μνήμες, ευωδιές και συναισθήματα όπως τα σμυρνέικα σουτζουκάκια δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι μας. Ετοιμάζουμε...
ΜαγείρεψεΓια τα ψητά παντζάρια σαλάτα,αφαιρούμε πρώτα τα φύλλα από τα παντζάρια. Τα πλένουμε πολύ καλά, τρίβοντας τη φλούδα με σφουγγάρι. Διαβάστε...
ΜαγείρεψεΜοσχάρι Χριστουγεννιάτικο φανταστικό Αναρωτιέστε "τι να μαγειρέψω τα Χριστούγεννα"; Το χριστουγεννιάτικο μοσχάρι στην κατσαρόλα με δαμάσκηνα και μανιτάρια είναι η απάντηση για...
ΜαγείρεψεΓια το κεϊμά γιαουρτλού, κομματιάζουμε πρώτα τις πίτες.Ψήνουμε τις πίτες για 10΄, να ροδίσουν, στους 200 βαθμούς C, σε αέρα, στη...
ΜαγείρεψεΓια τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο, φτιάχνουμε πρώτα τον κιμά. Κιμάς για κανελόνιαΣε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο...
ΜαγείρεψεΓια το χουνκιάρ μπεγιεντί, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος για να...
ΜαγείρεψεΓια τα μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας. Στη συνέχεια, για τα μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ την περίφημη...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε την αποδομημένη lemon pie συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά. Για την αποδομημένη lemon pie του Pastry Chef Θανάση Σταμούδη, θα...
ΜαγείρεψεΓια το ρολό κιμά με πλούσια σάλτσα, τοποθετούμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι...
ΜαγείρεψεΟ μουσακάς της γιαγιάς, φτιάχνεται με άγρια αγκινάρα, που φυτρώνει σε όλη την ελληνική ύπαιθρο. Έχει σκούρο μωβ χρώμα και χίλιες φορές...
ΜαγείρεψεΓια την αμυγδαλόπιτα με φύλλο κρούστας, πρώτα στραγγίζουμε καλά τα γλυκά κουταλιού. Κρατάμε λίγο γλυκό για το σερβίρισμα και ψιλοκόβουμε το...
ΜαγείρεψεΓια την τάρτα Ετοιμάζουμε και ψήνουμε την τάρτα αλμυρή σύμφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε την τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά για τη τυρόπιτα με φύλλο καταίφι. Στη συνέχεια για την...
ΜαγείρεψεΓια το κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο πρώτα μαγειρεύουμε το κοτόπουλο.Στεγνώνουμε πολύ καλά τις μερίδες του κοτόπουλου.Ζεσταίνουμε πλασωτέ κατσαρόλα και προσθέτουμε...
ΜαγείρεψεΓια να γίνει το παστίτσιο τρεμουλιαστό, αφράτο με κρεμώδη υφή δώσε βάση στην εύκολη μπεσαμέλ και στον τρόπο που μπλέκονται οι...
ΜαγείρεψεΓια το γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας, βγάζουμε πρώτα την κόρα από το ψωμί. Στη συνέχεια για το γεμιστό ρολό...
ΜαγείρεψεΓια τη συνταγή μας πατατόπιτα ρολό φούρνουΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι...
ΜαγείρεψεΓια το μοσχάρι κότσι στο φούρνο με κρασί και λαχανικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οσομπούκο μοσχάρι κομμένο σε χοντρές φέτες ή οποιοδήποτε κομμάτι...
ΜαγείρεψεΓια το χρωματιστό σκορδόψωμο με τυρί, διαλύουμε πρώτα το αλάτι στο νερό. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το τυρί, τη μαγιά,...
ΜαγείρεψεΓια το κεμπάπ γιαουρτλού Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος. Γι' αυτό προτιμούμε αρνί για το κεμπάπ γιαουρτλού που έχει μπόλικο λίπος.Βάζουμε...
ΜαγείρεψεΓια τη μανιταρόπιτα Για τη μανιταρόπιτα με τυριά και ζαμπόν, καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε να κάψει μεγάλο βαθύ...
ΜαγείρεψεVegan Μανιτάρια λεμονάτα Για τα νηστίσιμα λεμονάτα μανιτάρια,καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Κόβουμε σε πολύ...
ΜαγείρεψεΓια το κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας, κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια.Στεγνώνουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια...
ΜαγείρεψεΓια την εύκολη τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη τάρτας.Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για την τάρτα σε ένα...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε τη τάρτα μήλου, δοκιμάστε αυτή την συνταγή με ζύμη για γαλλική τάρτα μήλου με κρέμα frangipane. Εύκολη και γρήγορη...
ΜαγείρεψεΓια την πανεύκολη τούρτα καραμέλα με κρέμα καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Πρώτα θα...
ΜαγείρεψεΓια το παραδοσιακό αρνί γιουβέτσι στο φούρνο επιλέγουμε αρνάκι σπάλα, κατά προτίμηση κομμένο σε μερίδες.Στεγνώνουμε πολύ καλά το αρνί σε...
Μαγείρεψε