Η μπαμπαγκανούς σερβίρεται κυρίως κρύα πλάι σε κρέας, ψάρι ή και μόνη της με φρυγανισμένο ψωμί.

Η μπαμπαγκανούς σερβίρεται κυρίως κρύα πλάι σε κρέας, ψάρι ή και μόνη της με φρυγανισμένο ψωμί.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
33

Για τη μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες
  • 1 φλ. ταχίνι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν (καυτερό κόκκινο πιπέρι)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε τις μελιτζάνες για περίπου 20΄

    Σερβίρεται κρύα

    Μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς

    Πρώτα πλένουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους, περίπου για 20΄.

    Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και αφαιρούμε προσεκτικά το καψαλισμένο εξωτερικό.

    Παίρνουμε με κουτάλι τη σάρκα της μελιτζάνας και την αλέθουμε στο μίξερ.

    Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Παγώνουμε την μπαμπαγκανούς και τη σερβίρουμε κρύα σαν συνοδευτικό.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται