Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μία πρωτότυπη, γευστικότατη και νηστίσιμη παραλλαγή της κλασικής μελιτζανοσαλάτας.

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μία πρωτότυπη, γευστικότατη και νηστίσιμη παραλλαγή της κλασικής μελιτζανοσαλάτας.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
27

Για τη μελιτζανοσαλάτα µε ταχίνι και φιστίκια Αιγίνης

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε τη φλούδα

    Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να παγώσει και σερβίρουμε

    Για τη μελιτζανοσαλάτα

    Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε σχάρα ή στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

    Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.

    Τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τα φιστίκια (κρατάμε λίγα για γαρνίρισμα), το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να παγώσει και τη σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φιστίκια Αιγίνης και περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται