Η Αργυρώ...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, στο νησί που φωλιάζει ανάμεσα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Έκανε τα πρώτα βήματα της στην κουζίνα στο πλευρό της μητέρας της Κωνστάντζας, καταλαβαίνοντας από πολύ νωρίς ότι η κουζίνα θα γίνει το ορμητήριο και το βασίλειό της. Μεγάλωσε ανάμεσα σε μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες γεμάτες Ελλάδα και οικογένεια. Γαλουχήθηκε με τις αρχές της φιλοξενίας και της προσφοράς.

Οι γονείς της ήταν οι ιδιοκτήτες του μικρού, όμορφου, παραδοσιακού ξενοδοχείου “Παπαδάκης” στη Νάουσσα της Πάρου, το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί,  με τη μητέρα και την αδελφή της Αργυρώς να είναι οι βασίλισσες στην καρδιά των επισκεπτών του ξενοδοχείου, που είναι πιστοί και το νιώθουν σαν σπίτι τους.

Η Αργυρώ έμαθε να φτιάχνει ψωμί , γλυκά και να απομνημονεύει τα μυστικά των ψαριών, των θαλασσινών, των μυρωδικών, των κρεάτων και των λαχανικών. Λάτρευε το σπιτικό τυρί και το ελαιόλαδο και ξεχώριζε από μικρή την ιδιαίτερη γεύση τους. Έβλεπε, άκουγε και έβγαζε από την τσέπη της το μικρό σημειωματάριο της για να γράφει όσα την εντυπωσίαζαν και δεν ήθελε να ξεχάσει και να συνεχίσιε να εξερευνά.

Μέχρι που ήρθε η ώρα να πετάξει μακριά από το νησί της και να αρχίσει να μοιράζεται με όλους όσοι αγαπούν με πάθος τη μαγειρική τις εμπειρίες της, τις συνταγές που δημιουργούσε.

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 22 χρόνια, έχοντας μαζί με το ταλέντο και την εμπειρία  της, σπουδές γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο,  σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία.

Από το 2004 ζει μόνιμα στην Αθήνα και δεν υπάρχει κανένας, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, που να μην αγαπάει τη  βραβευµένη chef, την παθιασμένη μαγείρισσα,  τη γυναίκα που έχει καταφέρει µε τον δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα», λέει η Αργυρώ προσπαθώντας να συμπυκνώσει όσα νιώθει σε μερικά λόγια.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου «Παπαδάκης». Η Αργυρώ μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου της, της συγγραφής βιβλίων, της πιο επιτυχημένης στήλης μαγειρικής σε τηλεοπτική εκπομπή, των  θεματικών εκπομπών που αναλαμβάνει και των επιτυχημένων δραστηριοτήτων της στην Αμερική.
Τα βιβλία μαγειρικής της είναι best-seller, μαγειρεύει σε γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας και κατάφερε να κάνει τις πόρτες της Disneyland να ανοίξουν διάπλατα και να την υποδεχτούν, ώστε να επιμεληθεί το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά την Ελλάδα, τα προϊόντα και την κουζίνα της.

Η μεγάλη της αγάπη είναι το argiro.gr, ο τόπος συνάντησής της και μοιράσματος του πάθους της με τους πιστούς οπαδούς της.